KĽÚČ K ÚSPEŠNÉMU INSTAGRAMU





VYTVORTE SI INSTAGRAM PROFIL


Základ je, jednoduchý a viditeľný avatar/fotografia/ logo, ktoré taktiež používate na ostatných sociálnych sieťach. Je to dobré preto, aby vás hneď ľahko našli, tak ako na Instagrame, aj na iných sociálnych médiách.

Snažte sa taktiež vytvoriť rovnaké alebo približne rovnaké meno ako máte na ostatných médiach aby vás bolo možno ľahko označiť a aby ste si mohli spraviť "vlastný" #hashtag.



Vložte vaše kľúčové slová taktiež do sekcie " BIO ".

Buďte strategický ! Hlavne pokiaľ Instagram plánujete využiť na marketingové účely. Do sekcie URL vložte link na váš BLOG alebo stránku, ktorú chcete promovať.Takto umožníte rýchly prístup k tomu, čo plánujete promovať.





Toto je ukážka mojich accounts. V pravo zatiaľ čisto nový Instagram profil Slobodný život, takže môžme sledovať spolu, ako tieto techniky fungujú!





#POWER OF HASHTAGS

Používatelia váš môžu nájsť pomocou #haštágov, preto je dôležité ich vkladať správne!
Taktiež nie veľmi populárne je, ak vaša fotka obsahuje 30 a viac #. 

#Hastags sú univerzálne kľúčové slová.Takže #nie #je #dobre #spamovat #nespravnymi #hastagmi #!!!

#CELEZLE

"Podľa Forbes je najväčšia spätná väzba, či už vo forme likes alebo follows, pri použití 11 a viac #hashagov pri jednej fotografii/príspevku."


Je dobré využívať #hastags, ktoré obsahujú veľa príspevkov a hlavne také, ktoré súvisia s tým, čo robíte. Takto sa dokážete zamerať na cieľovú skupinu, ktorú plánujete osloviť. #slovakia #blogeri #blog. 

Nebojte sa používať zahraničné #hastags ako #motivation , #learn keďže mnoho Slovákov taktiež využíva zahraničné slová alebo píše príspevky celé v inom jazyku.Taktiež môžte upútať pozornosť v zahraničí, ak to patrí medzi vašu cieľovú skupinu.


FOLLOW 4 FOLLOW


Ďalšia z techník známych, no nie veľmi populárnych na Instagrame. Väčšinou označované ako #f4f , #follow4follow. S #haštágmi ako tieto ale nikdy nedosiahnete followerov ktorý sú vašim cieľom. Takíto followeri väčšinou neskúmajú váš profil a nezaujíma ich nič viac ako to, že ich začnete sledovať tiež. Taktiež zvyknú tajne zrušiť sledovanie po dvoch až troch dňoch.


KUPOVANIE FOLLOWEROV


Taktiež jedna z nie veľmi populárnych možností, ako upútať. Títo followeri sú väčšinou falošné kontá, ktoré neznamenajú nič iné, ako číslo medzi vašími reálnymi followermi.

Sú to zbytočne vyhodené peniaze. Je lepšie mať 100 followerov, ktorí obdivujú čo robíte ako 1000, ktorí nemajú absolútne žiaden záujem o to, čo robíte, pretože sú to väčšinou skriptá vytvorené kódmi.


Namiesto toho radšej investuje čas a komunikujte, odpisujte, robte interakcie s vašími a novými followermi.


PRIMERANÉ MNOŽSTVO POSTOV

Rozhodne NESPAMUJTE ! Prestanete vašich followerov po čase baviť. Primerané množstvo sú 2-4 príspevky na deň . Snažte sa príspevky rozložiť na celý deň a nepridávajte fotky za sebou v krátkom intervale. Nikto nie je zvedavý na každú minútu vášho života. Zároveň nie je dobré ak nepostujete nič. Je dobré udržiavať vaše príspevky na očiach, no zároveň neotravovať.



KVALITA FOTIEK/OBRÁZKOV

Pri Instagrame je jedna z najdôležitejších vecí pridávanie kvalitných fotiek a obrázkov. Ide o akýsi moment upútania. Čím kvalitnejšia fotka/obrázok, tým väčšia pravdepodobnosť, že kliknú práve na váš príspevok. V dnešnej dobe dokážete spraviť kvalitnú fotku už aj s Iphonom alebo hociakým lepším smartfónom. Taktiež ak plánujete fotiť , tak je to najlepšie za denného svetla.

Fashion,food a podobný blogeri ktorý postujú fotografie už určite majú skúsenosti s fotografiami, keďže ich blogy sú založené prevažne na ich postovaní. Preto sa vždy vyplatí mať po ruke kvalitnú zdrkadlovku alebo dobrého fotografa.


APLIKÁCIE KTORÉ SA OPLATÍ MAŤ

VSCOCAM

Určite ste si už mohli všimnúť #vsco na Instagrame. Skvelá appka na úpravú fotografií. V ponuke nájdete mno filtrom. Ja osobne upravujem všetky fotografie a obrázky vo VSCO. Táto appka je voľne dostupná a zadarmo.



Boomerang, Instasize a NoCrop

Ďalšie dobré appky pri úprave hlavne ak vaša fotka nie je štvorcového tvaru. Tieto appky ponúkajú rôzne možnosti koláže. Ako tiež môžete vidieť na obrázku tu vyššie. Okraj, pozadia,počet fotiek kombinovateľných v koláži a mnohé ďalšie veci si ľahko môžete vybrať sami. Potom jednoducho stlačíte share a fotku môže uložiť alebo ju priamo zdielať.

PicGrid,Bezel cam a InstaShape

Tieto appky vám pomôžu hlavne s tvarmi a okrajmi vašej fotky. Ponúkajú širokú škálu tvarou.


Phonto, FontStudio

Je dobré mať po ruke taktiež textový editor, ktorým môžete upravovať a pridávať text na vašu fotku. Taktiež môžte vkladať a upravovať objekty, ktoré sa nachádzajú pod písmom okrem vašej fotky.






V ďalších príspevkoch sa budem taktiež venovať téme food a fashion blogov. Čo môžete získať a zarobiť ich založením. A hlavne či to stojí za tu námahu.


V prípade , že ste tento príspevok dočítali dokonca vám veľmi ďakujem !

V prípade máte otázky ma neváhajte kontaktovať rada vám pomôžem

0 komentárov: